Međutim, oni se nisu pojavili na žalbenom ročištu, a kako su izjavili njihovi branioci, obojica se nalaze u inostranstvu i bili su "opravdano spriječeni".

Radulović je u karantinu u Engleskoj, dok Stijak radi u Njemačkoj.

Tužilac je danas tražio da se prvostepena presuda preinači i obojici izreknu strožije kazne. Odbrana je zatražila oslobađajuće presude uz obrazloženje da su osuđeni na osnovu dokaza koji su proglašeni za nezakonite, aludiraju na presudu Ustavnog suda BiH koji je ukinuo pravosnažnu osuđujuću presudu.

Advokati odbrane su ocijenili da u ponovljenom postupku nisu ispravljene greške i grube povrede zakona iz ranije presude.

Marinko Brkić, Stijakov advokat, tvrdi da je cijeli proces, koji traje od 2013. godine, bio nezakonit.

Prema prvostepenoj presudi Radulović je bio organizator, a Stijak član kriminalne grupe koja je preprodavala drogu od 2011. do oktobra 2013. godine. Za prodaju droge koristili su infrastrukturu MUP-a RS, kao i dio droge koji bi zaplijenili u policijskim akcijama.

Ranije su bili pravosnažno osuđeni na 15 godina i pet mjeseci zatvora, ali je presudu ukinuo Ustavni sud BiH zbog povrede prava na pravično suđenje korištenjem nezakonitih dokaza.