Dom naroda BiH

Špirić: SNSD neće doći na sjednicu, ne možemo vani slati osmijeh, a unutra ostavljati čemer

Objavljeno: 24.06.2019. u 14:33 Autor: N. P.

Špirić smatra da sjednica koju je sazvao predsjedavajući Bakir Izetbegović "pokušaj vršenja nasilja nad Poslovnikom"

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić (SNSD) održao je vanrednu konferenciju za medije povodom sazivanja hitne sjednice tog zakonodavnog tijela.

Za danas je, podsjećamo, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović (SDA) sazvao hitnu sjednicu, na kojoj se trebalo razmotriti imenovanje članova stalnih parlamentarnih komisija te članova delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope.

- Mi smo imali konsultacije unutar Kluba delegata SNSD-a i donijeli odluku da nećemo davati legalitet sjednicama kojima se krši Poslovnik. Druga stvar koja mi se čini da nije dobra, a to je da ne možemo vani slati osmijeh, a unutra ostavljati čemer. Neće ova zemlja dobiti međunarodni kredibilitet time što ćemo se predstavljati onakvima kakvi nismo. Žao mi je što na vrijeme nije formirana stalna delegacija u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, ali razlozi koji se navode da su hitni su bili hitniji u januaru – kazao je Špirić.

Špirić smatra da sjednica koju je sazvao predsjedavajući Bakir Izetbegović "pokušaj vršenja nasilja nad Poslovnikom".

- Ja sam se obratio kolegi Izetbegoviću u pisanoj formi i rekao da se neću odazvati. Isto to je uradio i kolega Dragan Čović. Mislim da ta sjednica neće biti održana i ovo je još jedna prilika da uputim poziv da njegujemo dijalog kako bi došli do konsenzusa – izjavio je Špirić.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije