open-navfaktor-logo
search
Dom naroda BiH
Špirić: SNSD neće doći na sjednicu, ne možemo vani slati osmijeh, a unutra ostavljati čemer
Špirić smatra da sjednica koju je sazvao predsjedavajući Bakir Izetbegović "pokušaj vršenja nasilja nad Poslovnikom"
24.06.2019. u 14:33
get url
text

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić (SNSD) održao je vanrednu konferenciju za medije povodom sazivanja hitne sjednice tog zakonodavnog tijela.

Za danas je, podsjećamo, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović (SDA) sazvao hitnu sjednicu, na kojoj se trebalo razmotriti imenovanje članova stalnih parlamentarnih komisija te članova delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope.

- Mi smo imali konsultacije unutar Kluba delegata SNSD-a i donijeli odluku da nećemo davati legalitet sjednicama kojima se krši Poslovnik. Druga stvar koja mi se čini da nije dobra, a to je da ne možemo vani slati osmijeh, a unutra ostavljati čemer. Neće ova zemlja dobiti međunarodni kredibilitet time što ćemo se predstavljati onakvima kakvi nismo. Žao mi je što na vrijeme nije formirana stalna delegacija u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, ali razlozi koji se navode da su hitni su bili hitniji u januaru – kazao je Špirić.

Špirić smatra da sjednica koju je sazvao predsjedavajući Bakir Izetbegović "pokušaj vršenja nasilja nad Poslovnikom".

- Ja sam se obratio kolegi Izetbegoviću u pisanoj formi i rekao da se neću odazvati. Isto to je uradio i kolega Dragan Čović. Mislim da ta sjednica neće biti održana i ovo je još jedna prilika da uputim poziv da njegujemo dijalog kako bi došli do konsenzusa – izjavio je Špirić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.