open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Spor dvije firme: Premijer Nenadić predložio da se Agencija Poslovnost obrati Kantonalnom tužilaštvu
Premijer Kantona Sarajevo, Mario Nenadić razgovarao je danas, po drugi put, sa predstavnicima Agencije Poslovnost, koje je predvodio njihov advokat Mirza Ališah.
29.09.2020. u 16:32
get url
text

Premijer Nenadić je predložio da se Agencija Poslovnost obrati Kantonalnom tužilaštvu, Upravi policije MUP-a KS, Općinskom sudu Sarajevo, kao i kantonalnim i federalnim inspekcijama, kako bi od njih dobili institucionalnu podršku.

Predstavnici ove agencije upoznali su premijera i ministricu da je rješavanje blokade zgrade Agencije Poslovnost kompanije Brend d.o.o., zbog koje radnici ne mogu ući u svoju poslovnu zgradu, dobilo svoj sudski epilog.

Općinski sud u Sarajevu je 8. septembra donio rješenje i izrekao privremenu mjeru prava pristupa Agenciji svojim prostorijama koja je, prema riječima advokata Ališaha, trebalo biti sprovedena u roku od tri dana.

- Također, prema zakonu, prigovor na izrečenu mjeru ne odgađa njeno izvršenje - dodao je Ališah.

Kako nakon više od 20 dana ova mjera nije provedena, protesti radnika su i dalje nastavljeni.

Iz Agencije Poslovnost iskazali su zahvalnost premijeru na pokazanom interesovanju, kao i za poduzimanje određenih koraka u okviru svojih ovlaštenja, kako bi se ova situacija što prije riješila, navodi se u sopćenju Press službe KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.