Amir Hadžiavdić (61),porijeklom iz Tuzle, a nastanjen u Sanskom Mostu, utopio se navjerovatnije nesretnim slučajem u rijeci Sani, u neposrednoj blizini Mašinskog mosta, na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa.

Sve se odigralo jučer u kasnim popodnevnim satima, kada su beživotno tijelo muškarca u vodi primjetili prolaznici te o tome obavijestili policiju.

- Policijskoj stanici je jučer u 16.35 sati javljeno da se u rijeci Sani, ispod Mašinskog mosta u Sanskom Mostu, nalazi tijelo muškarca. Na mjesto događaja je upućena patrola, pripadnici civilne zaštite i ronioci koji su izvukli tijelo na obalu. Istražtelji su obavili uviđaj, a dežurni mrtvozornik je konstatovao kako na tijelu nema vidljivih fizičkih povreda i da je smrt nastupila utapanjem. Utvrđen je identitet lica i radi se o A.H. , koji je rodom iz Tuzle, a nastanjen je u Sanskom Mostu - kazala je glasnogovornica MUP-a USK, Snežana Galić.

Tijelo utopljenika zaustavili su drveni stubovi koji se nalaze na tom mjestu, nosači nekadašnjeg drvenog mosta, a iz vode su ga izvukli ronioci Ronilačkog kluba "Vir" iz Sanskog Mosta.

Kako Nezavisne nezvanično saznaju iz izvora bliskih istrazi, radi se o nesretnom slučaju, a očevici ovog događaja, dječak i djevojčica koji su se nalazili na suprotnoj obali, kažu kako je Hadžiavdić sjedio na klupi u neposrednoj blizini mosta. Prema tim informacijama on je u jednom trenutku ustao i spotaknuo se, izgubio ravnotežu i skotrljao se u rijeku, te se poslije kratkotrajne borbe s riječnom strujom utopio.

Prema istom izvoru, radi se o bekućniku koji je u Sanskom Mostu živio posljednjih nekoliko godina i preživljavao od milostinje.