open-navfaktor-logo
search
Kod otoka Jave
Srušio se avion sa 188 putnika
Pretpostavlja se da je pao u području zapadne obale otoka Jave. Traje akcija traganja i spašavanja
29.10.2018. u 08:20
get url
text

Avion indonezijskog Lion Aira sa 188 putnika i članova posade srušio se u ponedjeljak u more kod otoka Jave, nedugo nakon polijetanja iz glavnog grada Jakarte, saopćila je indonezijska agencija za traganje i spašavanje.

{$galerijaFotografija}

Boeing 737 nestao je s radara otprilike deset minuta nakon uzlijetanja, a novine Straits Times navode da je letio na liniji Jakarta - Palkanpinang na otoku Banka u Indoneziji.

Pretpostavlja se da je pao u području zapadne obale otoka Jave. Traje akcija traganja i spašavanja.

-Pao je na mjesto gdje je more duboko između 30 i 40 metara - rekao je glasnogovornik agencije za spašavanje Yusuf Latif dodajući da još traže ostatke aviona, prenosi AFP.

U moru su pronađene brojne stvari putnika, a nekima su pronađeni i dokumenti.

Kako piše BBC, među putnicima su bile i dvije bebe te jedno novorođenče. Prevozio je, osim troje spomenute djece, 178 odraslih putnika, a tu su bila i dva pilota i pet članova posade. Ukupno 188 ljudi.

Lion Air najveća je privatna aviokompanija iz Indonezije koja operira na 126 aerodroma u Indoneziji, Singapuru, Vijetnamu, Maleziji i Saudijskoj Arabiji.

Zajedno s firmom-kćerkom Wings Air, Lion Air nalazi se na listi kompanija kojima su zabranjeni letovi na području Evropske unije.

Avionska nesreca u Indoneziji
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.