Zamjenica ukrajinskog ministra odbrane Hanna Maliar na svojem je kanalu u aplikaciji Telegram pak napisala da se "žestoke borbe" u gradu nastavljaju i da ukrajinske jedinice i dalje drže "industrijska i infrastrukturna postrojenja" premda je priznala da je situacija "kritična".

Kasnije u subotu, rusko Ministarstvo odbrane izdalo je saopćenje u kojemu i ono tvrdi da je čitav Bahmut potpao pod rusku kontrolu te da je za to zaslužan Prigožinov Wagner.

Istovremeno, iz Kremlja su javili da je predsjednik Vladimir Putin čestitao Wagneru i ruskim vojnicima koji su toj plaćeničkoj vojsci pružali podršku, obećavajući ordenje zaslužnima.

VEZANI TEKST - Prigožin objavio da je preuzeo kontrolu nad Bahmutom, Ukrajina kaže da to nije istina

Ukrajinci u ovom slučaju nisu bili tako promptni u negiranju ruskih tvrdnji: pričekali su cijelu noć te su tek u nedjelju ujutro, u sklopu šireg izvještaja o stanju na svim bojištima, objavili da se bitke za Bahmut i dalje vode, ali bez preciziranja jesu li njihovi vojnici i dalje u samom gradu ili su ipak potisnuti iz njega.

Predsjednik Volodimir Zelenski je iz Japana, gdje sudjeluje na summitu skupine G7, u nedjelju poručio da je "Bahmut sada samo u našim srcima", prenosi agencija Associated Press koja navodi da je na pitanje novinara je li grad još pod ukrajinskom kontrolom odgovorio: "Mislim da nije".

- Morate razumjeti, ondje više nema ničega, sve su uništili - dodao je Zelenski. 

Londonski Sunday Times u svojoj analizi naslovljenoj "Što bi značio konačan pad Bahmuta" upozorava da je izuzetno teško potvrditi što se uistinu događa na ratištu i kome se doista u kojem trenutku okrenula ratna sreća.