Tužiteljica Tatjana Ninković danas je u sudnici pročitala optužnicu u kojoj se navodi da je Stanivuković zlostavljao suprugu od 2010. do 20. jula 2020. godine, tukao je, maltretirao i branio joj da priča o tome.

Kritičnog dana ju je u Aleksandrovcu kod Laktaša, pred žrtvinom kćerkom, polio benzinom po glavi i tijelu i zapalio upaljačem. Milica je zadobila teške opekotine od kojih je podlegla 3. augusta u UKC-u RS-a u Banjoj Luci.

Prema navodima otužnice, Milica je 2012. godine uspjela pobjeći kod roditelja u Austriju, a Stanivuković je potom zapalio kuću njene majke u Mrčevcima kod Laktaša. Iz straha za život svoje kćerke, koja je ostala da živi i radi u Laktašima, Milica se vratila optuženom i nastavila živjeti s njim u vanbračnoj zajednici.

U optužnici se navodi da je 20. jula oko 9.30 sati Stanivuković automobilom pratio Milicu i njenu kćerku na lokalnom putu Mrčevci - Aleksandrovac, a kada je izašao iz vozila noseći plastičnu flašu sa 1,5 litara benzina, žrtva je počela da bježi.

- Optuženi je sustiže i polijeva benzinom po glavi i tijelu. Potom ju je zapalio otvorenim plamenom iz upaljača, svjestan da će tako prouzrokovati njenu smrt - stoji u optužnici.

Milica je zadobila teške opekotine po tijelu drugog i trećeg stepena, od kojih je kasnije preminula u
bolnici.

Nakon čitanja optužnice, u sudnici se pokušao obratiti i optuženi Stanivuković.

- Mogu li ja odgovoriti na ovo - upitao je, ali je predsjednik sudskog vijeća Dragan Uletilović to odbio.

Tužilaštvo je navelo da će optužnicu dokazivati saslušanjem deset svjedoka, pet vještaka i materijalnim dokazima, kao i da je psihijatrijskim vještačenjem utvrđeno da je Stanivuković u vrijeme počinjena djela bio uračunljiv, ali da mu je utvrđena emocionalna nestabilnost i česti agresivni napadi.

Stanivukovićev branilac, advokat Stojan Vukajlović, nije iznosio uvodnu riječ.