open-navfaktor-logo
search
Reakcije
Stigao odgovor Milanoviću iz Ukrajine zbog komentara o Krimu
Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Ukrajine Oleg Nikolenko reagovao je na Facebooku na izjavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da se Krim nikada neće vratiti pod kontrolu Ukrajine ocijenivši je "neprihvatljivom".
31.01.2023. u 11:45
get url
text

VEZANI TEKST - Milanović kao portparol Kremlja: Kosovo je oteto od Srbije, Ukrajinci mrze Ruse, Krim nikada neće biti u Ukrajini

- Pitam se da li bi Zoran Milanović mogao da postane predsjednik svoje zemlje sa takvom retorikom 1990-ih godina dok se Hrvatska borila da sačuva svoju državnost? Da li bi njegovi glasači pristali da zatvore oči pred okupacijom dijela svoje zemlje? Sumnjam. Podsjećam da je Hrvatska zbog vanjske agresije mogla izgubiti trećinu svoje teritorije. Ipak, zahvaljujući herojskoj borbi, Hrvati su uspjeli zaštititi nezavisnost svoje zemlje - naveo je Nikolenko.

Kako je dodao, izjavu Milanovića smatraju neprihvatljivom ističući kako je hrvatski predsjednik doveo u pitanje teritorijalni integritet Ukrajine.

- Nasuprot tome, izuzetno cijenimo i zahvaljujemo hrvatskoj vladi i hrvatskom narodu na nepokolebljivoj podršci Ukrajincima u borbi protiv ruske agresije - zaključio je.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.