open-navfaktor-logo
search
Sporne izmjene statuta
Stranke građanskog bloka neće učestvovati na sutrašnjoj sjednici OV Centar
Vijećnici Naše stranke, SDP-a, DF-a, GS-a te vijećnica SPU-a Sonja Akšamija sutra neće doći na sjednicu Općinskog vijeća, jer odluku o njenom održavanju smatraju nelegalnom
Nedim Pobrić
07.11.2018. u 15:30
get url
text

- Iako u Poslovniku o radu jasno piše da datum sjednice određuje kolegij, koji čine predstavnici svih klubova stranaka koje participiraju u Vijeću, rukovodstvo Vijeća samoinicijativno, bez sastanka kolegija, saziva narednu sjednicu - navode u zajedničkom saopštenju predstavnici pomenutih stranaka.

Ovakva odluka donesena je nakon što je vladajuća većina odbila da usvoji izmjene Statuta Općine te nakon naprasnog prekidanja posljednje sjednice Vijeća, koju su demonstrativno napustili vijećnici SDP-a, DF-a, GS-a i članica SPU Sonja Akšamija, ali je na sjednici bio prisutan dovoljan broj vijećnika za nastavak rada.

Stranke građanskog bloka odbijanjem da učestvuju na sutrašnjoj sjednici žele poručiti da neće pokleknuti pod pritiscima.

- Ovim činom želimo poslati poruku da smo mi blok koji očekuje odgovornost rukovodstva Vijeća i vladajuće većine za ovakvo djelovanje prema Općinskom vijeću, a samim tim i građanima Općine Centar - navodi se u njihovom saopćenju.

Ovo je prvi u nizu sastanaka koji su održale spomenute stranke sa željom da učvrste djelovanje svojih klubova u Općinskom vijeću Centar. U tom procesu otvoreni su, kažu, za razgovor sa svim vijećnicima Općinskog vijeća koji su spremni suprotstaviti se nelegalnim radnjama trenutnog rukovodstva te raditi isključivo u interesu građana Općine Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.