open-navfaktor-logo
search
Imao 20 godina
Stravične vijesti iz Njemačke: Bivši golman pronađen mrtav u bazenu
Fudbalski klub Lokomotive Leipzig tragičnu vijest potvrdio je na svojoj Facebook stranici
23.12.2019. u 13:23
get url
text

Porodično slavlje u Saksoniji završilo je tragično. Dvojica muškaraca pronađena su mrtvi u bazenu u prostorijama građevinske firme Schmolling, a jedan od njih je, kako piše Bild, golman Pascale Gaedke (20).

Fudbalski klub Lokomotive Leipzig tragičnu vijest potvrdio je na svojoj Facebook stranici.

- FC Lokomotive Leipzig je primio nevjerovatno tužnu vijest da je naš bivši golman Pascale Gaedke večeras imao fatalnu nesreću. Rođen je u Dessauu, a dres našeg kluba nosio je od 2016. do 2018. godine. Imao je samo 20 godina - potvrđeno je na Facebook stranici ovog kluba.

U noći sa subote na nedjelju policija i vatrogasci pozvani su u Gerichshain (mjesto od 1.600 stanovnika, okrug Leipzig), a pozivatelj ih je obavijestio kako trojica muškarca plutaju u vodi.

Dvojica nesretnih mladića su preminuli, a treći muškarac (47) je oživljen. Trenutno je u klinici i još je u kritičnom stanju.

- Policija ne isključuje da je riječ o zločinu i istražuje se u svim smjerovima. Međutim, prema onome što smo vidjeli do sada, sve upućuje na nesreću, odnosno moguće trovanje ugljičnim dioksidom - saopćeno je iz policije.

Obdukcijom će biti utvrđeno jesu li u krvi imali alkohol ili neku drogu. Rezultati forenzičke medicine mogu se očekivati ​​tek naredne godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.