open-navfaktor-logo
search
Ibarska magistrala
Stravični prizori: Rođaci Selim i Erdan poginuli na mjestu nesreće
Nesreća se dogodila jutros u 6.30 kada se "golf" u kojem su bili stradali direktno zakucao u autobus
22.01.2020. u 14:05
get url
text

Dvojica mladića iz Rožaja su poginula, a žena je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko 6.30 dogodila na Ibarskoj magistrali, kod mjesta Tavnik, javili su srbijanski mediji.

Do stravične nesreće je došlo kada se "golf" crnogorskih registarskih oznaka, prilikom preticanja dva kamiona, zakucao u autobus koji je naišao iz suprotnog pravca.

Prizor na mjestu nesreće je stravičan. Automobil, u kojem su na mjestu stradali rođaci Erdan Husović (18) i Selim Halilović (28), je potpuno smrskan nakon što se zakucao u autobus.

Kako se nezvanično saznaje, u automobilu je bila i 49-godišnja žena, majka jednog od stradalih mladića, koja je prevezena u bolnicu, a za volanom je bio osamnaestogodišnji Erdan.

Zbog udesa saobraćaj je na ovoj dionici Ibarske magistrale u potpunom prekidu, a poslije uviđaja bit će poznato i više okolnosti pod kojima se nesreća dogodila.

Pretpostavlja da su glavni uzroci nesreće neprilagođena brzina u uslovima smanjene vidljivosti zbog guste magle.

Vozač autobusa u koji se zakucao "golf" rekao je novinarima da su policija, Hitna pomoć i vatrogasci brzo stigli na mjesto nesreće i odmah započeli izvlačenje tijela poginulih i povrijeđene žene iz automobila od kojeg nije ostalo gotovo ništa.

Niko od putnika autobusa nije povrijeđen.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.