DNK test

Sud u Belgiji kaznio bivšeg kralja Alberta II sa 5.000 eura

Objavljeno: 16.05.2019. u 16:48

Osamdesetčetverogodišnji Albert II koji je 2013. godine prijestolje prepustio sinu Philippeu, tvrdi kako 51-godišnja umjetnica Boel nije njegova kćerka

S obzirom na to da nema nikakvu funkciju bivši kralj Albert II nema imunitet

Sud u Belgiji novčano je kaznio bivšeg kralja te zemlje Alberta II jer je odbijao da bude podvrgnut DNK testu kako bi se ustanovilo da li je umjetnica po imenu Delphine Boel njegova kćerka. 

Albert II nije postupio prema odluci suda koja mu je naložila da bude podvrgnut DNK testu, a Apelacioni sud u Briselu mu je izrekao kaznu od 5.000 eura. 

Briselski sud je u novembru prošle godine donio odluku koja je obavezala bivšeg kralja Alberta II da u roku od tri mjeseca obavi DNK analizu, no to se nije dogodilo. 

Osamdesetčetverogodišnji Albert II koji je 2013. godine prijestolje prepustio sinu Philippeu, tvrdi kako 51-godišnja umjetnica Boel nije njegova kćerka.  Boel, s druge strane, već 10 godina pokreće brojne sudske postupke kako bi dokazala tačnost svoje tvrdnje. 

S obzirom na to da nema nikakvu funkciju u zemlji, bivši kralj Albert II nema imunitet. 

O ovoj temi vođene su brojne rasprave u Belgiji, a ona je dobila i sudski epilog kada je objavljena knjiga supruge Alberta II, tadašnje kraljice Paole, u kojoj navodi kako njen muž ima vanbračno dijete. 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije