open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Suđenje Čoliću: Čisteći krv sa ulice slučajno pronašli palicu kojom je pretučen novinar
Pokušaj ubistva se dogodio oko 20.40 sati u naselju Mejdan u blizini zgrade u kojoj Kovačević živi, a palica je nađena tek sutradan oko 14 sati
15.05.2019. u 15:03
get url
text

Palica kojom je 26. avgusta prošle godine pretučen novinar BN televizije Vladimir Kovačević (37), slučajno je pronađena sutradan, tokom ćišćenja krvi sa mjesta zločina.

Navedeno je ovo na suđenju banjalučkom bokseru Marku Čoliću (32), optuženom da je zajedno sa Nedeljkom Dukićem (28) koji je u bjekstvu, pokušao ubiti Kovačevića.

Pokušaj ubistva se dogodio spomenutog dana oko 20.40 sati, u naselju Mejdan u blizini zgrade u kojoj Kovačević živi, a palica je nađena tek sutradan oko 14 sati.

Dragan Matić, vlasnik firme "Tip Top" koja je bila angažovana da očisti krv sa ulice, ispričao je u banjalučkoj sudnici kako je 27. augusta prošle godine došao na kritično mjesto, gdje je ispred ulaza zatekao ženu koja je već čistila.

- Ona je rekla da je to već očistila. Tu sam potom vidio crnu palicu, pri vrhu iskrivljenu - ispričao je Matić.

Naveo je da mu je ta žena zatim rekla da će zvati Kovačevićevog oca, što je i učinila. Kovačevićev otac Stanoje je tada sišao i pozvao policiju.

Svjedokinja Snježana Macanović potvrdila je da ona godinama čisti dva ulaza u zgradu, uključujući i onaj gdje živi Kovačević, te ispričala da je to učinila i 27. augusta , nakon čega je došao vlasnik firme "Tip Top".

- Upitao me "šta je ovo" – istakla je Macanović, te naglasila kako prije njegovog dolaska nije ni vidjela palicu.

Potvrdila je detalje o kontaktu sa Kovačevićevim ocem, njegovom pozivu policiji, ali navela da je čula kako mu policija govori da "palicu niko ne dira".

Danas su svjedočili i Miroljub Jurić, vlasnik kluba "Balkan", te Žarko Kovačević, menadžer tog ugostiteljskog objekta, u kojem su kao obezbjeđenje radili Čolić i Dukić.

Žarko Kovačević je potvrdio da je Čolić, u noći pokušaja ubistva novinara, radio u "Balkanu", ali se nije mogao sjetiti da li je optuženi došao na posao u 22 ili 23 sata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.