open-navfaktor-logo
search
Nesretan slučaj
Sudski policajac koji je upucao čovjeka osumnjičen za ubistvo iz nehata
Policajac se jučer, najvjerovatnije, igrao sa pištoljem u portirnici, te ispalio hitac koji je pogodio Milomira J., koji je u tom trenutku izlazio iz zgrade Suda
16.05.2019. u 08:48
get url
text

Dvadesetjednogodišnji sudski policajac Mladen Deurić, koji je jučer hicem iz službenog pištolja ubio čovjeka koji je izlazio iz Osnovnog suda u Vlasenici, sumnjiči se za ubistvo iz nehata. 

- Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, lišili su slobode M. D. iz Vlasenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo nehatno lišenje života - navodi se u saopćenju PU Zvornik.

Policijskoj stanici u Vlasenici jučer oko 12 sati prijavljeno je da je Deurić upotrebom pištolja nanio tjelesne povrede Milomira J., koji je usljed zadobijenih povreda preminuo. 

Prema nezvaničnim informacijama, Deurić je nedavno počeo raditi u Sudskoj policiji. On se jučer, najvjerovatnije, igrao sa pištoljem u portirnici, te ispalio hitac koji je pogodio Milomira J., koji je u tom trenutku izlazio iz zgrade Suda. 

Uviđaj na mjestu događaja obavili su dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo i policajci PU Zvornik.

- Policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela, a sve dalje aktivnosti preduzimat će se pod nadzorom tužilaštva - kazali su iz policije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.