Potvrđena optužnica

Sugrađanina pokušao ubiti udarcima sjekirom u glavu

Objavljeno: 04.10.2018. u 16:14 Autor: B. S.

Kerlec je Pepiću nanio tešku tjelesnu povredu opasnu po život, odnosno višestruke prelome kostiju lobanje, oštećenje moždane opne i drugo

Sa privođenja Saše Kerleca u Tužilaštvo

FOTO: SRPSKAINFO (ARHIV)

Okružni sud Banja Luka potvrdio je optužnicu protiv Saše Kerleca (35) iz Banje Luke za pokušaj ubistva Njegoša Pepića u roštiljnici "Đorđe" u mjestu Dragočaj kod Banje Luke.

Optužnica ga tereti da se 6. jula 2018. godine oko 8.30 sati sati, bio zajedno sa Pepićem u spomenutoj roštiljnici, gdje su se posvađali.

-  Nakon verbalnog sukoba sa oštećenim, napustio je roštiljnicu odvezavši se svojim automobilom "passat", a zatim se vratio, te iz vozila izvadio sjekiru dužine 42 centimetra i sa njom ušao u roštiljnicu. Uputio je oštećenom psovke i prijetnju da će ga ubiti, a potom mu prišao, te mu zadao više udaraca oštrim i tupim dijelom sjekire u predjelu glave – navodi se u optužnici koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

Nakon što je Pepić pao na pod, Kerlec ga je nastavio udarati rukama i nogama po tijelu.

Nanio mu je tešku tjelesnu povredu opasnu po život, i to sjekirom u predjelu glave, zatim višestruke prelome kostiju lobanje, oštećenje moždane opne i drugo.

- Time je izvršio krivično djelo pokušaj ubistva – stoji u optužnici.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije