U redovnom borbenom izvještaju Kušić obavještava komandu Drinskog korpusa "da je 7. avgusta 1995. godine u popodnevnim časovima u kanjonu rijeke Prače likvidirano pet preostalih balija poslije pada Žepe". 

- Grupa je bila samostalna i putovala je 10 dana. Istog dana u neposrednoj blizini Luke likvidiran je ustaša rodom iz Srebrenice, bez oružja - napisao je Kušić. 

- "Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju SNSD Dodik želi da obnovi - prokomentirao je na Twitteru Suljagić. 

Kušiću je optužen da je tokom rata u Bosni i Hercegovini naredio napade na civile nesrpske nacionalnosti u regionu Rogatice. On je u martu ove godine negirao krivicu pred Višim sudom u Beogradu. U optužnici se navodi da je učestvovao u više od 150 ubistava u općini Rogatica od maja 1992. do kraja jula 1995. godine.

Tužilaštvo BiH optužilo je Kušića 2014. godine. Kao i brojni drugi optuženici i on živi u Srbiji, te je njegov predmet preuzelo tamošnje pravosuđe koje je optužnicu podiglo u oktobru 2020. godine.