open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo HNK
Suprugu tukao i ubadao nožem: Produžen pritvor nasilnom Konjičaninu
Na prijedlog kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Općinski sud u Čapljini donio je rješenje o produženju pritvora u trajanju od dva mjeseca osumnjičenom Muameru Dediću iz Konjica, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici.
10.04.2020. u 18:19
get url
text

Dedić se sumnjiči da je 2. marta oko 14 sati u Stocu, u kući u vlasništvu J. M., u kojoj zajedno stanuje kao podstanar sa svojom suprugom E. D., počeo istu vrijeđati i prijetiti joj da će je ubiti, a potom je i fizički nasrnuo na nju.

Kako se navodi u saopćenju, udarao ju je rukama u grudni koš i leđa, nakon čega je uzeo kuhinjski nož, te ju je ubo u području rebara ispod lijeve ruke i u području lakta lijeve ruke, usljed čega je nesretna žena krvarila.

Dedić nije dopustio ukazivanje pomoći povrijeđenoj supruzi već ju je odvezao u Konjic, a potom natrag u Stolac.

E. D. je iskoristila priliku i od prodavačice u Konzumu zatražila pomoć, nakon čega je kolima Hitne pomoći prevezena u Dom zdravlja Stolac, gdje joj je ukazanaljekarska pomoć, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar.

Općinski sud u Čapljini ocijenio je da je sasvim utemeljeno i opravdano produženje pritvora osumnjičenom, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, odnosno počiniti krivično djelo kojim prijeti.

Kantonalno tužilaštvo HNK-a Mostar u saradnji s PU Čapljina PS Stolac nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo rivično djelo, navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.