Detalji hapšenja

Sutkinji koja ga je osudila zbog droge poslao prijeteće pismo na kućnu adresu

Objavljeno: 16.08.2019. u 09:58 Autor: B. S.

Poslao je pismo na kućnu adresu lično sutkinji u kojem je uputio prijetnje po život njoj i njenoj porodici

FOTO: SCREENSHOT

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a uhapsili su Dražena Đokića iz Brčkog na području Doboja zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo napad na sudiju i javnog tužioca.

U okviru ovih aktivnosti, pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su po nalogu Tužilaštva RS-a pretresli lokacije i vozila u Doboju koje koristi osumnjičeni i tom prilikom je pronađeno više predmeta koji su privremeno oduzeti, a koji se mogu koristiti u daljem krivičnom postupku.

Đokić je sinoć predat u nadležnost entitetskog Tužilaštva uz izvještaj o krivičnom djelu, a sumnjiči se da je 25. aprila 2019. godine izvršio krivično djelo napad na sudiju i javnog tužioca.

Nezvanično saznajemo da se radi o prijetnjama sutkinji Okružnog suda u Banjoj Luci Olgi Pantić.

Ona je bila predsjednica Sudskog vijeća koje je 2011. godine presudilo Đokiću za krivično djelo organizovani kriminal i neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama i osudilo ga na osam godina zatvora.

Poslao je pismo na kućnu adresu lično sutkinji u kojem je uputio prijetnje po život njoj i njenoj porodici.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije