open-navfaktor-logo
search
Poginuli u direktnom sudaru
Sutra sahrana dvojice stradalih Bilećana i Dan žalosti u toj općini
Načelnik Općine Bileća donio je odluku da se utorak, 21. septembar, proglasi Danom žalosti na području Bileće, zbog smrti dvojice Bilećana Miloša Vukovića i Petra Кapora, koji su jučer tragično nastradali u sobraćajnoj nesreći.
20.09.2021. u 19:37
get url
text

Sve kulturne manifestacije koje su planirane za 21.septembar 2021. godine, se otkazuju i neće se emitovati muzika u ugostiteljskim objektima. Također, sve sportske manifestacije koje su planirane za 21. septembar obavezne su aktivnosti početi minutom šutnje. Zastave na svim institucijama u općini Bileća bit će spuštene na pola koplja.

VEZANI TEKST - Još jedna teška nesreća u BiH: Dvojica mladića poginula u sudaru "audija" i "BMW"-a

Miloš Vuković (33) i Petar Kapor (22) jučer ujutro poginuli su na mjestu nakon direktnog sudara na cesti Gacko - Bileća, u mjestu Bijela Rudina.

Obojica će sutra biti sahranjeni, nakon što je u trebinjskoj Prosekturi obavljen vanjski pregled tijela, a krv obojice muškaraca poslana je na vještačenje u Banju Luku.

Njih dvojica su upravljali automobilima "audi 6" i "BMW X3", u kojem se na mjestu suvozača nalazio još jedan mladić i on je zadobio teške tjelesne povrede, zbog čega je smješten na Intenzivnu njegu trebinjske bolnice.

Uviđajem, koji su obavili džurni tužilac i policija, utvrđeno je da došlo do direktnog sudara vozila koja su se kretala iz suprotnih pravaca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.