Šarović u Beogradu

Sutra zaključenje procedura za olakšanje trgovine sa Srbijom

Objavljeno: 01.10.2018. u 13:13

Šarović će se sutra sastati sa potpredsjednikom Vlade Srbije Rasimom Ljajićem

Mirko Šarović

Ministar će potpisati Memorandum o međusobnoj saradnji i prihvatanju dokumenata izdatih od strane akreditovanih laboratorija za industrijske neprehrambene proizvode, čime će dodatno ukloniti barijere, olakšati i intenzivirati međusobna trgovina dvije zemlje

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine (BiH) Mirko Šarović učestvovat će na Samitu 100 biznis lidera koji će danas u Beogradu otvoriti Ana Brnabić, predsjednica Vlade Republike Srbije i koji okuplja veliki broj stručnjaka i ministre regiona.

Šarović će se sutra sastati sa potpredsjednikom Vlade Srbije Rasimom Ljajićem gdje će biti zaključene procedure oko stupanja na snagu sporazuma za značajno unapređenje ekonomskoj razvoja i saradnje između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

Ministar će potpisati Memorandum o međusobnoj saradnji i prihvatanju dokumenata izdatih od strane akreditovanih laboratorija za industrijske neprehrambene proizvode, čime će dodatno ukloniti barijere, olakšati i intenzivirati međusobna trgovina dvije zemlje, saopćeno je iz Ministarstva.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije