Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine već drugi dan priprema se za susrete s Finskom i Grčkom u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Svi u bh. timu složni su da je imperativ osvojiti šest bodova u naredna dva susreta kako bi bh. reprezentacija mogla razmišljati o plasmanu na Evropsko prvenstvo, javlja Anadolu Agency (AA).

Gordan Ciprić, pomoćni trener u bh. timu, rekao je kako su svi spremni za predstojeće susrete.

- U toku večeri su svi došli, pa smo svi spremni. Duljević je u trenažnom procesu, vidjet ćemo u narednim treninzima, ali je u dobrom stanju. Edin Džeko nam mnogo nedostaje, ali moramo bez njega, naći ćemo rješenje s igračima koji su tu. Tehničko-taktička priprema nam je bitna, iskoristiti ova četiri dana da se pripremim za Finsku. Moramo napasti i tražiti pobjedu, nemamo drugog izbora. Umjesto Edina će neko drugi biti napadač, igrat ćemo maksimalno ofanzivno jer moramo pobijediti i Finsku i Grčku - rekao je Ciprić.

Gojko Cimirot, bh. reprezentativac, rekao je kako su svi svjesni da moraju dati svoj maksimum na terenu.

- Igramo na domaćem terenu, to je velika prednost, dat ćemo sve od sebe, svoj maksimum i mislim da možemo doći do pobjede koja jedini cilj. Vidjet ćemo kako ćemo bez Edina, mislim da ćemo kroz treninge raditi na tome i vidjeti ko je najbolja opcija za to. Nadam se da su svi svjesni da moramo pobijediti do kraja, moramo dati sve od sebe da ostvarimo rezultat. Mislim da je bitno kako će cijeli tim odigrati, sve počine od veznog reda i svi trebamo dati sve od sebe - rekao je Cimirot.

Reprezentativci BiH 12. oktobra u Zenici će u sedmom kolu grupe J kvalifikacija za EURO 2020 ugostiti Finsku, a tri dana kasnije bodove će tražiti u duelu sa Grčkom u Atini.

Poslije šest odigranih kola poredak na tabeli grupi J: Italija 18 bodova, Finska 12, Armenije 9, BiH 7, Grčka 5, Lihtenštajn 1.