open-navfaktor-logo
search
Predmet "Trezor"
Svjedok odbrane govorio o nađenim DNK tragovima
Na odjeći koju nosimo uvijek ostaje naš DNK. Ako našu košulju obuče neko drugi, nalazit će se oba DNK traga. Ne postoji način da se utvrdi koji je trag prvi nastao, rekao je Marjanović
26.09.2018. u 15:54
get url
text

Svjedok odbrane u predmetu "Trezor", profesor Damir Marjanović iz Sarajeva, govorio je danas u Okružnom sudu Banja Luka o biološkim tragovima, za koje tužilaštvo tvrdi da pripadaju prvooptuženom u ovom predmetu Siniši Straživuku.

On je izjavio da biološki trag kakav je pronađen tokom istrage, i koji prema nalazu tužilaštva pripada Straživuku, može da ima oko 80 ljudi na planeti. Radi se o DNK tragu nađenom na patici. Marjanović je pojasnio da se ne može utvrditi vrijeme, kao ni način nastanka DNK.

- Na odjeći koju nosimo uvijek ostaje naš DNK. Ako našu košulju obuče neko drugi, nalazit će se oba DNK traga. Ne postoji način da se utvrdi koji je trag prvi nastao – rekao je Marjanović.

U predmetu "Trezor" sudi se sedmočlanoj grupi za pljačku preko dva miliona maraka na štetu banaka, pošta i zaštitarskih agencija.

Pored prvooptuženog Straživuka, sudi se i Aljoši Galiću, Milošu Mrđanu, Tomislavu Kneževiću, Željku Pavloviću i Đorđu Ćulumu.

Optužnica ih tereti da su djelovali od 2008. do kraja 2011. godine na području Banje Luke, Prijedora i Skender-Vakufa i počinili više krivičnih djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.