Predsjednik SDA Srebrenica Alija Tabaković uputio je javni poziv svojim Srebreničanima da ne nasjedaju na podvale i lažne ankete o imenima potencijalnih kandidata za načelnika Srebrenice, koje su se posljednjih dana pojavile na društvenim mrežama i lokalnim portalima.

-Time doprinose da se postignuti konsenzus među Bošnjacima naruši. Nemamo kandidata i svi koji prave ankete, ne žele jedinstvo Bošnjaka. Zato vas molim, ne nasjedajte. Ovima koji se "ubiše" komentarima i glasovima preporučujem da prijave boravak u Srebrenici i kada za to dođe vrijeme glasaju. Nemojte se džaba svađati.

Smatram da takve stvari ne doprinose našem konačnom uspjehu. Ko će biti kandidat je manje bitna stvar od toga da svako pozove svoju rodbinu i prijatelje da prijave mjesto boravka u Srebrenici kako bi na narednim izborima mogli glasati za Srebrenicu. Na ovaj način se samo pokušavaju izrevoltirati građani i još više zavađati, a to nam u ovom momentu nije potrebno. Imamo prečih stvari. Moramo napokon shvatiti da ovdje nije cilj kako će Bošnjak pobijediti Bošnjaka, nego kako će pobijediti politika koja ne negira genocid - poručuje Tabaković.