Povišen nivo upozorenja

Tajfun Kammuri na putu ka Filipinima, evakuirano 200.000 ljudi

Objavljeno: 02.12.2019. u 21:33

Očekuje se da tajfun Kammuri, dvadeseti tajfun koji je pogodio tu zemlju u ovoj godini, zahvati tlo na najvećem filipinskom otoku Luzon, s vjetrovima brzine 165 kilometara na sat

FOTO: Fena

Fiipinske vlasti evakuirale su 200.000 ljudi iz priobalnih i brdskih područja iz straha od poplava i klizišta dok snažni tajfun treba da zahvati tlo u ponedjeljak navečer.

Očekuje se da tajfun Kammuri, dvadeseti tajfun koji je pogodio tu zemlju u ovoj godini, zahvati tlo na najvećem filipinskom otoku Luzon, s vjetrovima brzine 165 kilometara na sat, saopćio je meteorološki zavod.

Aerodromska služba saopćila je da će sva četiri terminala na međunarodnom aerodromu Ninoy Aquino u prijestonici Manili biti zatvorena od 10.00 sati ujutro do 23.00 sata u utorak navečer, zbog mjera predostrožnosti.

Vlasti su povisile nivo upozorenja na tropski ciklon u 35 filipinskih pokrajina i poručile su mještanima koji su na putu tajfunu treće kategorije da budu u stanju pripravnosti zbog mogućih klizišta i poplava izazvanih snažnim vjetrovima i pljuskovima, prenosi Reuters.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije