Izvještaj iz bolnice

Teroristički napad na Novom Zelandu: 12 ranjenih u kritičnom stanju

Objavljeno: 15.03.2019. u 22:57

Karalyn van Deursen, šefica za odnose s medijima u bolnici u Christchurchu, za AA je kazala da su u napadima ranjene ukupno 42 osobe

FOTO: Arhiv/Twitter

Broj poginulih u terorističkom napadu u petak u dvjema džamijama na Novom Zelandu i dalje iznosi 49, saopćili su ljekari bolnice u Christchurchu, javlja Anadolu Agency (AA). Dodali su da se također 12 osoba nalazi u kritičnom stanju, izrazivši bojazan od porasta žrtava.

Karalyn van Deursen, šefica za odnose s medijima u bolnici u Christchurchu, za AA je kazala da su u napadima ranjene ukupno 42 osobe. Lokalni Radio New Zealand je saopćio da se među poginulima nalaze i petogodišnja djevojčica i njezin otac, koje je ubio terorista tokom napada.

U jutrošnjem terorističkom napadu u gradu Christchurchu, na dvije džamije u vrijeme džuma-namaza, ubijeno je najmanje 49 osoba, više od 20 povrijeđeno. Muškarac koji je preuzeo odgovornost za napad rekao je da je 28-godišnji Australijanac te da je imao antiimigrantske motive za napad.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije