Do nesreće je došlo oko 6.20 sati. 

Prvobitno je javljeno da je poginulo troje ljudi, a kasnije su date informacije da je u ovoj nesreći život izgubilo osam ljudi. 

- Broj poginulih u jutrošnjem slijetanju autobusa makedonskih tablica na autocesti kod Slavonskog Broda povećao se na osam - potvrdio je u nedjelju Hini glasnogovornik brodsko-posavske policije Damir Brezić.

Istakao je da je situacija vrlo teška i još uvijek je veliki broj životno ugroženih putnika u makedonskom autobusu.

Nekoliko desetaka osoba je povrijeđeno.

- Jutros oko 6.20 sati, policija je zaprimila dojavu da se na autocesti A3, kod Slavonskog Broda (u blizini naplatnih kućica Slavonski Brod – zapad), na južnom kolničkom traku, dogodila prometna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja autobusa makedonskih nacionalnih oznaka. U ovoj prometnoj nesreći, tri osobe su smrtno stradale, dok je nekoliko desetaka osoba zadobilo tjelesne ozljede. Policijski službenici obavljaju očevid u cilju utvrđivanja okolnosti i činjenica pod kojim se dogodila prometna nesreća - objavila je prvobitno policija, kako su prenijeli hrvatski mediji.

Kasnije su objavili da je u pitanju autobus kosovskih tablica.

Iz HAK-a su javili da je saobraćaj prekinut.

- Zbog prometne nesreće prekinut je promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Slavonski Brod Zapad i Slavonski Brod Istok u smjeru Lipovca. Promet je preusmjeren i vozi se obilaznim pravcima - prenosi Index.hr.