Policiji je prijavljeno je da Zorica Č., koja stanuje kao podstanar u privatnoj kući u Mrkonjić Gradu, ne otvara ulazna vrata i ne javlja se na mobilni telefon.

- Na mjesto događaja izašli su policijski službenici Policijske stanice Mrkonjić Grad koji su zajedno sa vlasnikom stana ušli u stan i zatekli beživotna tijela. Obavljen je uviđaj uz prisustvo doktora mrtvozornika Doma zdravlja Mrkonjić Grad – saopćeno je iz PU Mrkonjić Grad.

Kako nezvanično saznajemo, Zorica Č. je radila kao konobarica u jednom lokalu na području Mrkonjić Grada. Kako saznajemo iz izvora istrage, ne može se potvrditi da li se u ovom slučaju radi o krivičnom djelu.

- Niko do sada nije priveden u vezi sa ovim slučajem, još uvijek se radi na istrazi da li je u pitanju krivično djelo ili prijevremeni porođaj sa tragičnim ishodom – rekao nam je izvor iz policije.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio obdukciju tijela, a više informacija bit će poznato nakon obdukcije tijela.