open-navfaktor-logo
search
Faza testiranja
TikTok uvodi novu zabranu za maloljetnike
Kreatori sadržaja na TikToku moći će mlađima od 18 onemogućiti gledanje live streamova.
24.10.2022. u 20:42
get url
text

Ta je opcija trenutno u fazi testiranja, no iz TikToka su još prije nekoliko mjeseci najavili da žele ograničiti određene vrste sadržaja kako maloljetnici ne bi bili izloženi neprimjerenom sadržaju, piše TechCrunch.

Korisnici će kod snimanja livestreama u postavkama moći odabrati opciju "teme za odrasle", pa će maloljetnicima umjesto videa iskočiti obavijest "samo korisnici koji imaju 18 godina i više mogu vidjeti vaš live". Aplikacija također upozorava da će livestream svejedno biti uklonjen ako krši pravila TikToka, dakle ako prikazuje eksplicitne scene poput nasilja i golotinje.

- Naši korisnici ponekad žele sadržaj podijeliti samo sa specifičnom grupom pratitelja. Možda stvaraju komični sadržaj s humorom za odrasle, dijele savjete za snalaženje na poslu koji su zanimljivi samo odraslima ili pričaju o teškim životnim situacijama. Zato testiramo razne načine kako bismo kreatorima omogućili da sadržaj dijele s ciljanom publikom - izjavila je Tracy Elizabeth, voditeljica odjela za poslovnu politiku TikToka u SAD-u.

TikTok videi neće imati oznaku 18+ poput televizijskog programa, već će jednostavno odgovornost biti na autorima videa da ograniče sadržaj koji nije primjeren za maloljetnike.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.