open-navfaktor-logo
search
Podnesena prijava
Tinejdžer izazvao pad vrijednosti dionica japanskog suši restorana: Snimljen kako liže flašu sa sosom, hranu...
Tinejdžer, nazvan "suši terorist", izazvao je pad vrijednosti dionica japanskog restorana nakon što je snimljen kako liže vrh flaše soja sosa i kontaminira komad hrane na pokretnoj suši traci.
04.02.2023. u 18:41
get url
text
Suši restoran u Japanu

U, sada virslnom, videu dječak liže vrh boce soja sosa koju koriste gosti restorana. Također liže rub šoljice prije nego što je vrati na policu i dodiruje komad sušija nakon što je polizao prst.

Snimak je nastao u ogranku lanca restorana Sushiro u gradu Gifu i pregledan je skoro 40 miliona puta na Twitteru.

To je izazvalo zabrinjavajući novi trend "suši terorizma" i ne samo da su kupci i restorani zabrinuti, već je to imalo ogroman utjecaj na cijenu dionica matične kompanije restorana Food & Life Cos. koja je pala za 4,8 posto, prenosi Bloomberg.

Neki od drugih videa pokazuju kako ljudi ližu kašike ili stavljaju vasabi na komade sušija kako prolaze na pokretnoj traci.

Iz restorana Sushiro su u izjavi naveli da se osoba na snimku izvinila zajedno sa svojim roditeljima. Međutim, kompanija je podnijela službenu prijavu policiji.

Kompanija je potvrdila da su sve "pogođene" boce soja sosa zamijenjene i da su sve čaše očišćene.

Zbog ovog događaja su uveli nove procedure. Kupci će sada morati da ponesu pribor i začine za svoje stolove sa mjesta posluživanja, umjesto što su ih sada imali na pokretnoj traci.

Matična kompanija je također potvrdila Bloombergu da će na nekim prodajnim mjestima biti uvedeni akrilni ekrani kako bi se spriječilo neovlašteno mijenjanje hrane, a svježi začini i pribor za jelo bit će davani kupcima koji to zatraže.

Ispostavilo se da je tinejdžer na snimku samo jedan od brojnih "šaljivdžija" koji se snimaju kako petljaju po hrani u suši restoranima.

Druga dva lanca koji su pogođeni šalama, Hama-sushi i Kura Sushi, rekli su da će poduzeti pravne mjere.

Snimak možete pogledati ovdje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.