- Studentica je osumnjičena da je izazvala razorni požar jer joj je oduzet mobitel - naveli su policijski službenici u svom saopćenju, prenosi France24.

- Požar se dogodio u nedjelju uvečer u Mahdiji, rudarskom gradu u Gvajani, maloj zemlji engleskog govornog područja u Južnoj Americi. Službenici studentskog doma "oduzeli su joj mobitel, a djevojka je iste večeri prijetila da će zapaliti zgradu i svi su je čuli - rekao je vladin izvor za AFP koji je želio ostati anoniman, uz tvrdnje da je djevojka priznala činjenice.

- Učenicima nije dopušteno imati mobitel. Službenici su pronašli tu djevojku s telefonom. Očito je slala fotografije - rekao je izvor.

Maloljetnica, trenutno hospitalizirana pod policijskim nadzorom, otišla je u kupatilo, poprskala insekticidom po zavjesi i zapalila je šibicom. Nekoliko mladih djevojaka iznijelo je istu verziju uzroka nesreće.

Prema riječima učenika, spavali su, a probudilo ih je vrištanje. Vidjeli su vatru i dim u kupatilu koji se brzo proširio zgradom izgrađenom dijelom od drveta, stoji u saopćenju policije.

Dramu je dodatno pogoršalo i to što voditeljica doma u panici nije uspjela pronaći ključ izlaznih vrata zgrade na čijim su prozorima bile rešetke.

Vrata su se zaključavala svake večeri u 21 sat, dodao je izvor.

Muškarci su razvalili vrata kako bi preživjelima omogućili bijeg. Vatrogasci i policija stigli su 25 minuta nakon početka katastrofe, rekao je isti izvor.