open-navfaktor-logo
search
Provodi se istraga
Tip s rogovima s ruljom upao u Kongres, sad ne želi jesti: Mama kaže da mu u zatvoru ne daju organsku hranu
Nije ništa jeo od petka, požalila se majka Jacoba Chansleya, jednog od predvodnika sramotnog marša na Kongres u koji je upala rulja nahuškana Trumpovim neosnovanim optužbama za krađu izbora.
12.01.2021. u 07:55
get url
text

Jacob Chansley za sebe kaže da je šaman, voli da ga zovu Jake Angeli i jedan je od vodećih u pokretu QAnon koji se bavi teorijama zavjere.

Mama Chansley kaže kako njenom sinu u pritvoru, u kojem je završio nakon što je s ruljom koju je nahuškao Donald Trump upao u zgradu Kongresa u Washingtonu, ne daju organsku hranu. Pa ne jede.

Šaman Jake, veliki zagovaratelj Trumpovih teorija zavjere i rado viđen gost na okupljanjima radikalne desnice, sad je - gladan. To je zabrinulo sutkinju koja je saslušala primjedbe i naredila da se to istraži.

Majka Martha objasnila je da Jake postane bolestan ako ne jede organsku hranu. Dodala je i kako je njen sin domoljub i najnježniji čovjek kojeg zna.

U pohodu rulje na Kongres među kojima je bio i domoljub Jake i jedan od najnježnijih ljudi koje majka Martha zna, poginulo je petero, četvero demonstranata i policajac kojeg su demonstranti zatukli vatrogasnim aparatom.

Uhapšeno je preko 50 ljudi. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.