Trump najavio

Tokom vikenda operacija izbacivanja migranata bez dokumenata iz zemlje

Objavljeno: 12.07.2019. u 22:18

Demokratska opozicija je osudila tu operaciju, za koju drži da ugrožava ljude koji već dugo žive u Sjedinjenim Državama gdje su osnovali porodice

FOTO: FENA

Američki predsjednik Donald Trump potvrdio je u petak da će tokom vikenda biti provedena velika operacija izbacivanja migranata bez dokumenata iz zemlje. 

"Došli su ilegalno", rekao je novinarima u vrtu Bijele kuće i potvrdio da će policija zadužena za migracije "deportirati te imigrante u njihove zemlje". 

Trump je 21. juna najavio taj val hapšenja i zatim ga je odgodio za dvije sedmice kako bi dao vremena Kongresu da pokuša pronaći kompromis o mjerama sigurnosti na granici s Meksikom. 

New York Times je izvijestio u četvrtak da bi policijske racije u potrazi za ilegalnim imigrantima trebale početi u nedjelju u desetak gradova zemlje i uključiti oko 2.000 porodica. 

Demokratska opozicija je osudila tu operaciju, za koju drži da ugrožava ljude koji već dugo žive u Sjedinjenim Državama gdje su osnovali porodice.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije