Staza za brzo klizanje u kompleksu Zetra u Sarajevu još nije poslužila svojoj svrsi, a u skladišta ispod nje voda i dalje prokišnjava, iako je prije tri godine izvršena kompletna sanacija. Zbog toga je u toku sudski postupak protiv izvođača radova, potvrdio je za Faktor direktor preduzeća ZOI'84 Nevres Alispahić.

- Trenutno je slučaj na sudu zbog izvođača radova jer nije dobro urađen posao – kazao je Alispahić.

Dodao je da se što prije mora naći način kako bi se spriječilo prokišnjavanje u skladišta ispod piste.

- Moramo sada naći način da spriječimo prokišnjavanje jer imamo 8.000 kvadrata prostora ispod piste koje trenutno ne možemo nikako koristiti, a mogli bismo ga iznajmiti. Vidjet ćemo šta će biti – kaže Alispahić.

Obnova piste počela je 1. maja 2015. godine za vrijeme mandata bivšeg direktora preduzeća ZOI'84, Midhata Hubijara. Projektant je bila IPSA institut Sarajevo, a izvodač radova GPI d.o.o. Konjic.

Radovi su završeni krajem 2015. godine, ali primopredaja radova nikada nije okončana iz razloga što je u prostorima ispod piste konstatovano prokapavanje vode.

Tako su sva obećanja bivšeg direktora Midhata Hubijara o korištenju nove piste i prostora ispod nje ostala neispunjena.

Hubijar je u ranijim izjavama za Faktor tvrdio da će skladišni prostor od 12.000 metara kvadratnih biti obnovljen već u septembru 2015. godine, te da će ovo preduzeće imati koristi od njegovog iznajmljivanja. Isticao je da će građani na obnovljenoj pisti moći klizati već 2016. godine, a pored toga što je pista tokom zime trebala služiti za klizanje, ljeti je trebala biti korištena kao sportska ploha za različite vrste sportova.

Ovi radovi preduzeće ZOI'84 koštali su oko 2,5 miliona maraka.