Time će se konačno zavšiti agonija Almirove porodice koja je trajala više od tri mjeseca, tačnije od 6. februara, kada je na području općine Vogošća, u rijeci Bosni pronađeno tijelo nepoznatog muškarca, za kojeg se posumnjalo da se radi upravo o Mehaniji, ali je zvanična potvrda identiteta trajala sve dosad.

Faktor je još polovinom februara, nakon saznanja da je na području Vogošće pronađeno tijelo, te da su članovi porodice nestalog Mehanije kontaktirani u vezi s tim, dobilo potvrdu od sarajevskog Tužilaštva da je pronađeno tijelo nepoznatog muškarca, te da je postupajući tužilac naredio obdukciju, kao i DNK-analizu kako bi bio zvanično potvrđen identitet.

Tužilaštvo je na rezultat DNK-analize čekalo duže od tri mjeseca, a kako nam je danas rečeno iz te pravosudne institucije, nalaz vještaka sudske medicine o uzroku smrti Almira Mehanije još nije zaprimljen u Tužilaštvu.

VEZANI TEKST - Misteriozni nestanak Almira Mehanije: Nakon što je u firmu odnio doznake za bolovanje, gubi mu se svaki trag

Okolnosti pod kojima je došlo do smrti ovog 60-godišnjaka još su nepoznanica i tek trebaju biti utvrđene.

Danas su se uoči dženaze Almira Mehanije oglasili i iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća RAD, čiji dugogodišnji uposlenik je Mehanija bio i gdje je posljednji put viđen živ, nakon što je odnio doznake za bolovanje.

- Iako nismo gubili nadu da će ga pronaći zdravog i živog, nažalost još jedan nenadoknadiv gubitak za naš kolektiv. Suosjećamo se sa porodicom rahmetli Almira, jer je on dio naše porodice. Porodici, kolegama i prijateljima rahmetli Almira Mehanije želimo olakšanje u ovim teškim trenucima - saopćili su iz ovog preduzeća.