open-navfaktor-logo
search
Rusija
Trojica saigrača Tonija Šunjića imaju koronavirus, odgođena utakmica
Fudbalski klub Dinamo Moskva, čiji dres nosi naš reprezentativac Toni Šunjić, saopćio je u nedjelju da su trojica njegovih igrača bila pozitivna na testu na koronavirus, zbog čega je današnji duel Premier lige Rusije protiv Krasnodara odgođen.
21.06.2020. u 16:56
get url
text

Dinamo je objavio da su tim i osoblje u izolaciji u klupskom trening kampu, nakon što su testovi bili pozitivni kod napadača Clintona N'Jiea i vezista Charlesa Kaborea i Sebastiana Szymanskog, prenosi Anadolu Agency (AA). Uzorci ostalih igrača i osoblja, koji su uzeti u subotu, bili su negativni, dodali su iz moskovskog kluba.

Dinamo je u nedjelju trebao igrati protiv trećeplasiranog tima ruske elite, ali je Krasnodar pristao na odgodu. Fudbalski savez Rusije odredio je 19. juli za novi termin odigravanja utakmice.

Premier liga Rusije nastavila se u petak nakon tromjesečne pauze zbog pandemije koronavirusa. U petak je Sochi pobijedio FC Rostov sa nevjerovatnih 10:1, jer su za rivala nastupili juniori, s obzirom da je cijeli seniorski tim u izolaciji zbog sumnje da se virus proširio među igračima. Sochi je za razliku od Krasnodara odbio da pristane na odgađanje utakmice, što je izazvalo negodovanje dijela sportske javnosti u Rusiji.

Dinamo je već prošlog mjeseca registrovao slučajeve koronavirusa. Klub je tada saopćio da je jednom igraču i jednom treneru dijagnostikovan COVID-19.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.