open-navfaktor-logo
search
Općinski sud
Trojici Tuzlaka koji su krali po Mostaru određen pritvor
Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 17. februara određen je jednomjesečni pritvor Ademu Žiliću (1986) iz Tuzle, Nazilu Šehiću (1980) iz Tuzle i Arifu Beadiniju (1972) iz Tuzle, zbog osnovane sumnje da su kao supočinitelji počinili produženo krivično djelo teška krađa.
20.02.2023. u 17:22
get url
text

Njima se stavlja na teret da su 14. februara oko 23 sati opljačkali dva objekta u Mostaru, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva HNK.

Osumnjičeni su se na adresu Salakovac bb, zajednički i dogovorno, dovezli "audijem A4", u kojem su se nalazili Adem Žilić i Nazil Šehić i "audijem Q7", kojim je upravljao Arif Beadini, u neposrednu blizinu ugostiteljskog objekta Fast food Olimpijada, vlasnika Z. P., i parkirali vozilo u šumu, te prišli objektu. Potom su, kako se navodi u saopćenju, Adem Žilić i Nazil Šehić upotrebom podesnog alata polomili cilindrični uložak brave na ulaznim metalnim vratima, te izvršili premetačinu stvari i za sebe prisvojili oko 150 maraka, nekoliko boca alkoholnog pića, izvjesnu količinu hrane, te dva daljinska upravljača za TV.

Iz Tužilaštva navode kako su osumnjičeni nakon toga otišli u trgovinu mješovite robe Leri, koja se nalazi na adresi Salakovac bb Mostar, vlasnika A. M., u blizini spomenutog fast fooda, te upotrebom podesnog alata otvorili zaštitnu metalnu rešetku koja se nalazila na ulaznim vratima, a potom i vrata.

Potom su izvršili premetačinu stvari i pronašli, te za sebe prisvojili izvjesnu količinu cigareta marke Marlboro, Drina i Rothmans u vrijednosti od oko 200 KM, novčani iznos oko 250 KM i nešto sitnog novca u eurima i markama, nakon čega su pozvali Arifa Beadinija da dođe po njih "audijem Q7", pa su se svi zajedno tim vozilom udaljili, da bi potom Adem Žilić, u cilju da sakrije počinjenje krivičnog djela, PU Mostar prijavio krađu "audija A4", kojeg su koristili pri izvršenju krivičnog djela.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, a za to krivično djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

Sva trojica osumnjičenih su višestruki povratnici u počinjenju krivičnih djela protiv imovine.

PU Mostar, po nalogu kantonalnog tužioca, nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.