Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda Banja Luka donio je odluku da se trojka iz Bosanske Gradiške, osumnjičena za obljubu nad nemoćnom osobom, pusti na slobodu.

Potvrđeno je ovo za Faktor u Okružnom sudu Banja Luka.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka predložilo je juče, nakon ispitivanja, pritvor Stevi G. (25), Miroslavu P. (33) i Luki Š. (26), zbog sumnje da su počinili krivično djelo obljuba nad nemoćnim licem, nad sugrađankom M. Z. (23), osobom koja je ometena u razvoju.

- Prijedlog Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, za određivanje pritvora osumnjičenima, odbijen je kao neosnovan – rečeno nam je u Okružnom sudu Banja Luka.

Policajci iz Bosanske Gradiške su u petak uhapsili Luku Š. i Miroslava P., nakon što su se u pojedinim medijima i na društvenim mrežama pojavile šokantne forografije kako se slikaju u automobilu sa nagom djevojkom, za koju je kasnije utvrđeno da je u pitanju M. Z.

Dan kasnije uhapšen je i trećeosumnjičeni Stevo G.

Javnost su zgrozile eksplicitne fotografije koje su trojica muškaraca napravili sa djevojkom koja ima poteškoće u razvoju, a koja je, kako saznajemo, ranije radila kao konobarica u jednom lokalu na području ove općine.