open-navfaktor-logo
search
Reakcija na poruku
Trump na Twitteru: "Poraziti terorizam!"
Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan je ranije u odgovoru američkom predsjedniku Donaldu Trumpu kazao da će biti spašeno još više života kada se pobijedi terorizam
18.10.2019. u 18:51
get url
text

Američki predsjednik Donald Trump je reagovao na poruku turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana na društvenoj mreži o značaju borbe protiv terorizma, riječima da je važno pobijediti terorizam.

- Poraziti terorizam! - napisao je Trump kratko na Twitteru, dodajući kako je upravo razgovarao s predsjednikom Erdoganom za kojeg je kazao da također želi prekid vatre.

- On zaista želi prekid vatre, ili obustavu, da funkcioniše. Također, i Kurdi to žele, te da se konačno dogodi krajnje rješenje - napisao je Trump, napominjući da postoji dobra volja u tom smislu.

- Postoji dobra volja na obje strane i zaista dobra prilika da uspije - dodao je Trump, te istakao da ima informacije da su neke europske zemlje spremne da, po prvi put, prihvate borce ISIS-a iz svojih zemalja.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan je ranije u odgovoru američkom predsjedniku Donaldu Trumpu kazao da će biti spašeno još više života kada se pobijedi terorizam.

- Gospodine predsjedniče, bit će spašeno još više života kada pobijedimo terorizam, najvećeg neprijatelja čovječanstva - napisao je Erdogan na Twitteru, dodajući da će napori koje poduzimaju SAD i Turska doprinijeti miru u regionu.

- Siguran sam da će naši zajednički napori doprinijeti miru i stabilnosti u našem regionu - naveo je turski predsjednik u jučerašnjoj poruci na ovoj društvenoj mreži.

Podsjetimo, Trump je prije toga na Twitteru napisao: "Imamo lijepe vijesti iz Turske, bit će spašeni milioni života".

U Ankari je sinoć održan sastanak delegacija Turske i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) na kojem je postignut dogovor o obustavi operacije "Izvor mira" na 120 sati.

Turske snage su 9. oktobra pokrenule vojnu operaciju "Izvor mira" na sjeveroistoku Sirije, odnosno u pograničnom pojasu na istočnoj obali Eufrata koji je pod okupacijom terorističke organizacije YPG/PKK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.