open-navfaktor-logo
search
U ZENICI BRANI TITULU
Tuka najavio promjene: U novu sezonu ulazi sa ženom koja je radila sa Blankom Vlašić
U subotu me očekuje posljednja trka sezona. Na zahtjev trenera trčat ću na 400 metara. Pokušat ćemo odbraniti titulu, kazao je Tuka
20.09.2018. u 11:16
get url
text
get url
text

Amel Tuka, najbolji bh. atletičar, posljednju ovosezonsku trku odradit će u Zenici.

Bronzani sa Svjetskog prvenstva 2015. godine u Pekingu ove sezone ne može se pohvaliti sjajnim rezultatima u svojoj omiljenoj disciplini na 800 metara, a sezonu će okončati utrkom na 400 metara, na ekipnom prvenstvu BiH.

- U subotu me očekuje posljednja trka sezona. Na zahtjev trenera trčat ću na 400 metara. Pokušat ćemo odbraniti titulu. Iskoristio sam priliku poslije Berlina da se spremim i da u subotu završim sezonu - kazao je Tuka, a potom ocijenio sezonu koja je iza njega:

{$galerijaFotografija}

- Sa zimskim periodom sam zadovoljan. Nisam se pripremao za dvoranu, na sugestiju trenera. Istrčao sam rekord Balkana, drugi najbolji rezultat u Evropi u dvorani. Osjećao sam se fenomenalno. Trener mi je vratio program iz 2014/15. Moja prva trka bila je u Rimu, želja mi je bila da idem ispod 1.45 i uspio sam. Kasnije su se desili ti problemi sa stopalom. Propustio sam čitav juni, pokušavao sam održati formu, trenirao sam u bazenu, na biciklu. Utrke na 800 metara su zahtjevne. Osjetilo se to na Evropskom prvenstvu u Berlinu. Mnogi ne bi otišli na to prvenstvo. Ja nemam strah i volim se takmičiti. Ono što me drži je želja i motivacija koju imam. To je ono što mi je Bog dao. Verujem u sebe i mogu se vratiti na nivo. Samo moram slušati tijelo.

- Sjećam se svojih početaka. Nisam volio da se namećem. Volio sam da se piše o meni kad zaslužim. Bio sam rasterećen od toga. Mnoge stvari koje sam radio, molio sam da se ne spominje. Ima neko ko sve vidi - odgovorio je Tuka na konstataciju novinara da je uspješno privatni život odvojio od poslovnog.

Tuka je najavio i promjene u nastavku karijere.

- Moraju doći neke promjene. Počinjem radit sa ženom koja je radila s Blankom Vlašić. Riječ je o profesionalnom nutricionisti koji mi je potreban. Dobio sam kilogram, dva koji je vjerovatno teško skinuti. Hoću da uradim sve što je do mene. Neću imati dugu pauzu. Sedam do deset dana. Želim se pripremiti. Naredno veliko takmičenje je Evropsko prventvo u dvorani u Glasgowu - kazao je Tuka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.