- Pozivam ih da odgovorno, zakonito i evropski privedu one koji su na potjernicama. To je doprinos EU i regionalnim integracijama. Osuđujem brutalan i drzak napad na bh. novinarske ekipe - navodi Turković. 

Ona je reagirala nakon što je portal Istraga objavio tekst i snimke iz Novog Sada gdje su pronašli Duška Kornjaču, lice s Interpolove potjernice, optuženika za zločine protiv čovječnosti, ratnog gospodara života i smrti u Čajniču.

Dok se Kornjača skriva u Srbiji, u BiH se vodi kao "nedostupan organima". 

- Optužnica tereti optuženog Duška Kornjaču da je u period od sredine aprila 1992. do kraja juna 1992. godine na području općine Čajniče, u okviru širokog i sistematičnog napada Teritorijalne odbrane i Policijske stanice srpske opštine Čajniče, kao predsjednik Kriznog štaba, kasnije komandant ratnog štaba Srpske opštine Čajniče te predsjednik Skupštine opštine i ministar odbrane u Vladi Srpske autonomne teritorije Hercegovina, kao svjestan učesnik udruženog zločinačkog poduhvata, planirao i naredio progon nesrpskog stanovništva iz općine Čajniče - navedeno je na stranici Suda Bosne i Hercegovine.