Crveni polumjesec Turske, kao i svake godine, i ovog će ramazana pružiti pomoć pomoć ljudima u potrebi, širom Bosne i Hercegovine.

Crveni polumjesec Turske će tako podijeliti pakete pomoći u namirnicima za ukupno 950 porodice, te organizovati iftare u Tuzli, Travniku i Zenici za 500 osoba. Ova turska humanitarna organizacija će organizovati zajednički iftar za 100 osoba u Srebrenici, povodom 17. aprila, Svjetskog dana jetima te podijeliti pomoć za 150 tamošnjih porodica.

Crveni polumjesec će uoči Ramazanskog bajrama podijeliti i bajramska odijela za ukupno 100 jetima, djece bez roditelja.

Turska fondacija Diyanet će podijeliti pakete pomoći za 1.000 porodica, kao i novčanu pomoć u podršci obrazovanju za 400 učenika.

Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) će organizovati iftare u Banjoj Luci i Foči, za ukupno 300 osoba, te podijeliti pakete s namirnicima za 900 porodica. TIKA će također pomoć pružiti i porodicama koje su iz Ukrajine izbjegle u BiH.

Generalna direkcija vakufa Turske će povodom blagoslovljenog mjeseca ramazana u Bosni i Hercegovini podijeliti pakete s namirnicama za 5.000 porodica. Turska vojna misija, koja u BiH djeluje u sastavu Mirovnih snaga Evropske unije (EUFOR), pružit će pomoć u životnim namirnicama za 700 porodica.

Neke od općina iz Republike Turske će sa bratskim općinama i gradovima u BiH organizovati razne iftarske programe.