Recep Tayyip Erdogan

Turska nastavlja istraživačke aktivnosti u istočnom Sredozemlju

Objavljeno: 22.08.2019. u 22:06

Nakon sastanka s premijerom Turske Republike Sjeverni Kipar Ersinom Tatarom u Ankari, Erdogan je u obraćanju novinarima podsjetio na nepomirljive stavove kiparskih Grka zbog spora o Kipru

Recep Tayyip Erdogan susreo se s Ersinom Tatarom

FOTO: Anadolija

 Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je, komentarišući aktivnosti oko istraživanja ugljikovodika u istočnom Sredozemlju, poručio da Turska nastavlja istraživačke aktivnosti s istom odlučnošću. Nakon sastanka s premijerom Turske Republike Sjeverni Kipar Ersinom Tatarom u Ankari, Erdogan je u obraćanju novinarima podsjetio na nepomirljive stavove kiparskih Grka zbog spora o Kipru.

- Nijedan projekat kojim se ignoriše Turska ili Turska Republika Sjeverni Kipar ne može se realizirati u istočnom Mediteranu - rekao je Erdogan.

Premijer Tatar je izjavio da im mnogo znači podrška koju im Turska pruža u cilju zaštite prava i intreresa kiparskih Turaka. Dodao je i kako je potrebno biti oprezan u međunarodnim pregovaračkim pozicijama u vezi s rješavanjem kiparskog pitanja.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije