open-navfaktor-logo
search
Sirija
Turska saopćila da je uhapsila sestru bivšeg lidera ISIL-a Al-Baghdadija
Hapšenje Al-Baghdadijeve sestre je još jedan dokaz uspješnosti antiterorističke borbe Turske, poručio je Fahrettin Altun, šef Direkcije za komunikacije pri uredu turskog predsjednika
05.11.2019. u 11:25
get url
text
get url
text

Vlasti Republike Turske jutros su saopćile da su snage sigurnosti te zemlje uhapsile sestru nedavno neutraliziranog lidera terorističke organizacije ISIL Abu Bakra al-Baghdadija, javlja Anadolu Agency (AA).

-Hapšenje Al-Baghdadijeve sestre je još jedan dokaz uspješnosti antiterorističke borbe Turske - poručio je Fahrettin Altun, šef Direkcije za komunikacije pri uredu turskog predsjednika.

Altun je poručio da će Turska nastaviti odlučnu borbu protiv svih terorističkuh grupa, bez obzira na njihovu ideologiju ili porijeklo. Bivši vođa terorista ISIL-a Al-Baghdadi neutraliziran je u operaciji koju su američke specijalne snage izvele u prethodnu nedjelju na periferiji sirijske provincije Idlib. Altun je naveo da je Turska predana borbi da se pred lice pravde izvedu svi koji šire terorizam u regiji.

-Mnogo tamne propagande se širi kako bi se nametnule sumnje u odlučnost Turske u borbi protiv ISIS-a. Mi vodimo borbu protiv terorizma u svim njegovim formama - poručio je Altun.

Altun je također kazao da neki krugovi u SAD-u naporno rade kako bi saradnju Ankare i Washingtona učinili neizvodivom.

-Nadamo se da će pribranost prevladati na kraju i da će istinske vrijednosti savezništva pobijediti - naveo je Altun.

Altun je komentirao i najavljenu skoru posjetu turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana Washingtonu te je kazao da će Erdogan uskoro odlučiti da li će ovog mjeseca ići na taj put.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.