Nedjelja, 09.05.2021.

Turska: Ulice, trgovi i šetališta pusti zbog potpunog zatvaranja

Ulice, trgovi i šetališta u gradovima u Turskoj danas su pusti zbog mjere potpunog zatvaranja koja je donesena u cilju sprečavanja širenja koronavirusa. Fotoreporteri AA zabilježili su prazne ulice u više gradova u Turskoj, dok su gužve samo na policijskim punktovima gdje se kontrolišu dozvole za putovanja.

Ulice i šetališta turske metropole Istanbula danas su također ostali pusti zbog mjere potpunog zatvaranja. Odluka o potpunom zatvaranju u cijeloj Turskoj, uvedena zbog pogoršanja epidemiološke situacije, na snagu je stupila u četvrtak u 19 sati, a trajati će sve do 17. maja. 

U okviru novih epidemioloških mjera u borbi protiv pandemije COVID-19, međugradska putovanja moguća su samo uz dozvolu, a vozila međugradskog prevoza mogu saobraćati uz 50 posto kapaciteta. Svi poslovni subjekti su obustavili poslovanje izuzev organizacija koje su izuzete odlukama Ministarstva unutrašnjih poslova Turske. Obustavljeno je izvođenje nastave u školskim ustanovama, a svi ispiti su odgođeni. Lanci marketa biće zatvoreni nedjeljom, a ostalim danima radit će samo u određeno vrijeme.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh