Bihać

Tužilaštvo USK se oglasilo o hapšenju Emdžada Galijaševića

Objavljeno: 12.11.2018. u 15:19

Uhapšenima se na teret izvršenje krivičnog djela zloupotreba položaja

Emdžad Galijašević FOTO: ARHIV

Tužilaštvo Unsko - sanskog kantona oglasilo se povodom jutrošnje policijske akcije te je potvrdilo da su po njihovoj naredbi danas uhapšeni Emdžad Galijašević, bivši gradonačelnik Bihaća, Hadis Jusić, predsjednik SDA Bihać, inače bivši direktorijavnog preduzeća “Komrad”,  Jadranka Redžić načelnica Službe za opću upravu i društvene djelatnosti Grada Bihaća, i Jasmina Ibrahimpašić, bivša šefica Službe za urbanizam Grada Bihaća .

Njima se  na teret izvršenje krivičnog djela zloupotreba položaja.

Svi oni se, navodno, dovode u vezu sa slučajem “Komrad” kada je Grad Bihać otkupio zemljište uz naknadu da bi ovu parcelu u centru grada prodao investitoru kompaniji  “Agram” iz Zagreba koji gradi objekat vrijedan 40 miliona maraka. 

Bivši gradonačelnik Bihaća, zajedno sa njegovom suprugom, te saradnikom Smailom Toromanovićem, hapšen je i u akciji "Una 2016" koju su po nalogu Tužilaštva USK izveli pripadnici FUP-a. Galijašević je tad uhapšen u okviru posebnih istražnih radnji, odnosno simulacije primopredaje novca. Prema optužnici koja je kasnije protiv njega potvrđena, on je u svom kabinetu od jednog bihaćkog poduzetnika tražio i uzeo 10.000 maraka.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije