open-navfaktor-logo
search
MUP RS
Tužilaštvu BiH predata osoba koja se dovodi u vezu s grupom Darka Eleza
Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sproveli su danas u Tužilaštvo BiH osobu inicijala N.L. lišenu slobode jučer u Istočnom Sarajevu.
19.05.2021. u 11:35
get url
text

Kako je saopćeno iz MUP-a RS-a ova osoba sprovedena je u Tužilaštvo BiH zbog postojanja sumnje da je izvršila krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom teško ubistvo na štetu S.M., zatim krivično djelo organizovani kriminalitet u vezi sa krivičnim djelom teško ubistvo i krivično djelo pripremanje na štetu lica Z.Ć. i M.B.

Osoba N.L. je lišena sloboda u okviru istrage koju MUP RS-a vodi u saradnji sa Tužilaštvom BiH, a u vezi sa djelovanjem organizovane kriminalne grupe Darka Eleza.

Elez je u Bosnu i Hercegovinu izručen iz Srbije 3. marta.

Jedan je od optuženih u okviru predmeta "Lutka" u kojem su optuženi procesuirani za ubistva, pokušaje ubistva, pljačke transporta novca i druga kaznena djela, dok je optuženi Elez bio nedostupan, a također, Tužilaštvo BiH radi na opsežnom predmetu organiziranog kriminala koji se odnosi na osumnjičenog Eleza i druge osobe koje su pod istragom zbog teških kaznenih djela organiziranih ubistava, iznuda i drugih kaznenih djela na području Istočnog Sarajeva i BiH.

Srna saznaje da je riječ o Nedeljku Lizdeku, koji je jučer u Istočnom Sarajevu uhapšen s Milošem Obradovom.

Iz izvora bliskih istrazi Srna saznaje da je u Tužilaštvu BiH u toku saslušanje Lizdeka.

Isti izvor navodi da je Tužilaštvo BiH u svojstvu svjedoka saslušalo Obradova, koji je potom pušten na slobodu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.