open-navfaktor-logo
search
Pomoć stogodišnjaku
Tuzla na nogama zbog Slobode: U akciju se uključio i reprezentativac BiH
Kada već u menadžmentu Slobode nisu došli na ideju kako privući publiku na Tušanj i prodajom većeg broja ulaznica barem malo popuniti praznu kasu, to su učinili navijači
13.09.2019. u 20:29
get url
text

Tuzlanska Sloboda stoti rođendan dočekuje u izuzetno teškoj situaciji. Zemljotresi koji su posljednjih dana učestali u Tuzlanskom kantonu, blagi su naspram podrhtavanja tla u Rudarskoj 2.

Igrači su mjesecima bez plaća, danima nisu trenirali, ali su, ipak,  odllučili da igraju meč osmog kola Premijer lige BiH na Tušnju protiv Borca.

Kada već u menadžmentu Slobode nisu došli na ideju kako privući publiku na Tušanj i prodajom većeg broja ulaznica barem malo popuniti praznu kasu, to su učinili navijači, bivši igrači, prijatelji kluba.

Među prvima se javio Darko Todorović. Reprezentativac Bosne i Hercegovine nije zaboravio klub u kojem je ponikao. On navijačima poklanja 20 karti.

Preko prijatelja se oglasio i Darko Vojvodić. Ovaj bivši igrač Crvrno-crnih, kasnije i trener Tuzlaka kupuje 50 ulaznica.

U pomoć su "priskočili" i iz Rukometnog kluba Sloboda. Uprava na čelu sa Ismarom Šabanovićem odlučila je za subotnji meč kupiti 100 karata, uz poruku da se "za Slobodu ne navija, već da se za Slobodu živi".

Nesebičnu podršku pružio je i najbolji bh. atletičar Amel Tuka kupovinom 10 ulaznica.

I to nije sve. Brojni navijači na društvenim mrežama poklanjaju karte za one koji nisu u mogućnosti izdvojiti novac. Uključila se i dijaspora. Svi imaju jedan cilj. Ne dozvoliti stogodišnjaku da padne na koljena u godini kada treba biti uzdignuta čela.

Utakmica između Slobode i Borca igra se sutra od 20 sati. Ne treba ni sumnjati da će se na Tušnju tražiti stolica više, a da će fudbaleri dati zadnji atom snage za novu pobjedu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.