open-navfaktor-logo
search
MUP KS
U akciji "Dizni 3" u Sarajevu uhapšen diler spida i marihuane
Zbog sumnje da se bavi proizvodnjom i prodajom droge uhapšen 30-godišnji Eldin M.
19.09.2019. u 12:42
get url
text

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a KS sinoć su u Sarajevu, u akciji kodnog naziva "Dizni 3", uhapsili 30-godišnjeg Eldina M. zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnim drogama.

Policija je na osnovu naredbe Suda pretresla poslovni objekat koji on koristi u općini Centar, gdje su ponašli i oduzeli 110 grama marihuane, paketić spida, digitalnu vagu i novac za koji se sumnja da potiče od preprodaje droge.

Tokom provođenja akcije, policija je pretresla i Kerima Dž. kod kojeg je pronađeno oko 30 grama marihuane i Vedrana K. od kojeg je oduzeto oko 60 grama iste droge. Protiv njih dvojice će biti podnijet izvještaj tužilaštvu zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

- Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade, E. M. će uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadaležnost Kantonalnom tužilaštvu - saopćio je MUP KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.