open-navfaktor-logo
search
Pretresi u KS i HNK
U akciji "Svitava" palo amfetaminsko ulje, kofein i spid, SIPA uhapsila pet osoba
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u operativnoj akciji "Svitava" pretresli stambene i pomoćne objekt na pet lokacija na području Kantona Sarajevo i Hercegovačko-neretvanskog kantona.
28.12.2021. u 16:51
get url
text

Tom prilikom, saopćila je SIPA, otkrili su i privremeno oduzeli 1,7 litara amfetaminskog ulja koje se koristi za proizvodnju spida, kilogram kofeina, određenu količinu materije koja asocira na marihuanu, određenu količinu praškaste materije za koju se sumnja da je spid i pet mobilnih telefona.

Uhapšeno je pet osoba zbog sumnje da su počinile krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, u vezi sa krivčnim djelom posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, dodaje se u saopćenju.

Ove aktivnosti su realizirane po nalogu Općinskog suda u Sarajevu, a u saradnji sa Federalnom upravom policije, Ministarstvom unutrašnjih Kantona Sarajevo i Ministarstvom unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

- Osobe lišene slobode bit će sprovedene u prostorije SIPA-e, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će biti predate u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo - naveli su iz SIPA-e.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.