open-navfaktor-logo
search
Porezna uprava FBiH
U Federaciji BiH 507.737 zaposlenih
Ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH  8. maja ove godine po prebivalištu osiguranika bio je 507.737, dok je po sjedištu poslodavca ukupan broj zaposlenih 507.977, pokazuju najnoviji podaci koje je objavila Porezna uprava Federacije BiH.
12.05.2020. u 10:10
get url
text
get url
text

Objavljeni podaci o zaposlenim osobama, kako su pojasnili iz Porezne uprave, kreirani su na osnovu obrazaca koji su procesuirani do posljednjeg statusa i proslijeđeni nadležnim vanbudžetskim fondovima. Razlika u broju zaposlenih prema prebivalištu i mjestu rada, zasnovana je na proceduri generisanja i vrsti podataka.

Naime, broj zaposlenih se bazira na prebivalištu zaposlenika (JMBG) bez obzira gdje je osoba zaposlena (u općini prebivališta ili drugoj općini ili u istom kantonu ili drugom kantonu), a broj zaposlenih prema mjestu rada, odnosno prema mjestu poslodavca (JIB-a), generisan je prema broju zaposlenih kod obveznika uplate doprinosa, bez obzira da li se radi o punom ili nepunom radnom vremenu, ili gdje uposlenik ima prebivalište (može biti iz općine gdje je zaposlen, ali može biti iz druge općine ili drugog kantona), tako da je razlika u broju za onu vrijednost koja odgovara broju osoba koje imaju dva ili više radnih mjesta sa nepunim radnim vremenom, navode iz Porezne uprave Federacije BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.